Zile'de, "Gaydaroğlu Konağı Butik Oteli Projesi"ne Orta Karadeniz Kalkınma Ajansından (OKA) destek geldi.


ZİLEDE GÜN BATIMI

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yaptığı açıklamada, Zile Belediyesi Kültür Müdürlüğünce hazırlanan "Gaydaroğlu Konağı Butik Oteli Projesi" için OKA'ya turizm altyapısı konusunda teklif çağrısı yapıldığını belirtti.

Samsun-Çorum-Amasya ve Tokat'tan 157 proje arasından projelerinin desteklenmeye uygun görüldüğünü anlatan Vidinel, 529 bin lira bütçeli projenin uygulanmasıyla geleneksel Zile evlerinin en güzel örneklerinden olan Gaydaroğlu Konağı'nın turizm belgeli bir butik otel olarak hizmet vereceğini söyledi.

Vidinel, otelin Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile birlikte işletileceğini de belirterek, şunları kaydetti:

"OKA'ya müracaat eden projeler arasında bizim projemizin desteklenmeye layık bulunması bizleri gururlandırdı. Kentimizin kalkınması için hiç bir fırsatı kaçırmamaya çalışıyoruz. Böylece, yıkılmaya yüz tutarak harabe haline gelmiş olan konağımızın restore edilerek yıkılmaktan kurtarılmasının yanı sıra ilçemiz turizm belgeli bir butik otele de sahip olacaktır. Öncelikli olarak çalışmalarımız turizm ve altyapısı konularındadır. Bu amaçla öz kaynaklarımızın yanı sıra gerek Kültür ve Turizm Başkanlığı, gerekse AB ve Kalkınma Ajansı fonlarından faydalanmaya çalışıyoruz. Kısa bir zamanda Zile bir turizm beldesi haline gelecek."

Vidinel, mevsim şartlarının iyi gitmesi halinde konağın restorasyonuna bahar aylarında başlanılacağını kaydetti.